Vision Pro

Vision Pro

Június 28-tól a Vision Pro Kínában, Japánban és Szingapúrban lesz megvásárolható a potenciális vásárlók számára. Július 12-én több fontos európai piaccal is bővül a kínálat, hiszen a készülék Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban kerül forgalomba. Ausztráliában és Kanadában is elérhető lesz.

Az árképzés az egyes piacokon várhatóan az amerikai árral analóg lesz: 3499 dollár.

A visionOS 2.0 a termelékenységet és a szórakozást szolgáló fejlesztéseket hoz. A visionOS 2.0-n belüli Photos például gépi tanuláson alapuló funkciókat használ az eredetileg 2D-s képek/fotók 3D-s tartalommá alakításához. Ezzel kapcsolatban a vállalat azt állítja, hogy a könyvtárból bármilyen fotó, a portréktól a panorámaképekig, térbeli fotóvá alakítható.

A SharePlay is jelen van, amely lehetővé teszi a fotók megosztását más Apple Vision Pro felhasználókkal, akik digitális formában, úgynevezett „Personák” formájában jelennek meg itt.

Vannak új gesztusok is, amelyekkel a felhasználók könnyedén elérhetik (vagy elindíthatják) a különböző alkalmazásokat és funkciókat, mint például a Beállítások vagy a Mac Virtual Display.

Eközben maga a Mac Virtual Display is nagy frissítést kapott, mivel nagyobb felbontású virtuális kijelzőket tesz lehetővé, beleértve az ultraszéles kijelzőt is. Ez a lehetőség az Apple szerint egy pár 4K-s Mac monitornak felel meg egymás mellett.

Új Mac Virtual Display opciók

A speciális „utazási mód” állítólag már vonatokon is működik, és a Vision Pro egérrel is párosítható, olyan kiegészítők mellett, mint a Magic Keyboard és a Magic Trackpad.

A vállalat többek között azt is bejelentette, hogy a platformra készült natív alkalmazások száma átlépte a 2000-es határt. Ezek között vannak játékok, oktatási eszközök, valamint szórakoztató termékek is. De természetesen az eredetileg más Apple-eszközökre, például iPhone-ra tervezett alkalmazások teljes spektrumát is kihasználhatjuk.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.
Tisztelettel,

DetCom csapata