GYIK

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Hogyan tudom megosztani a páciens adatát másik orvossal vagy szájsebészettel?

Mikor a betegről felvétel készül a röntgencentrumban, akkor a beküldő orvos email értesítést kap a DetView rendszertől, így azonnal le tudja tölteni, és meg tudja osztani a beteg adatát. Ha a beteg már lekérdezhető a DetView rendszerből akkor nem kell megvárni amíg a röntgencentrumban megjelenik, hanem azonnal megosztható a páciens. A megosztási folyamat leírása megtalálható a DetView programból letölthető felhasználói kézikönyvben.

Mi történik, akkor ha nem érem el a DetView renszert?

A DetView rendszer a felvétel elkészültéről 5 percen belül értesítést küld email-ben, tehát amint lehet érdemes azt letölteni. Így mikor a beteg visszatér a beküldő orvoshoz, a felvétele rendelkezésre áll, és a kép elérése nem függ sem központi, sem helyi elérési hibáktól.

Mi a teendő ha nem látom a páciensem adatát a rendszerben?

Ebben az esteben az adott páciens nem az ön azonosítójához van hozzárendelve. Így az ön azonosítónak használt e-mail címéről email-ben kérheti a röntgencentrumot, hogy rendeljék önhöz a pácienst. Az összerendelést követően ön azonnal látni fogja a páciens adatait. Az adatok megadásakor a könnyebb beazonosíthatóság érdekében, a név mellett a születési dátumot is érdemes elküldeni.

Mi a teendő ha elfelejtettem a jelszavamat?

A DetView bejelentkező felületén az „Jelszó igénylése\ elelejtett jelszó” szövegre kattintva újra kérheti annak megadását.

Egyszerre több röntgencentrumban lévő betegek adatait is elérem a DetView rendszeren keresztül?

Azokban a röntgencentrumokban ahol a DetView rendszer üzemel, fel tudják venni az ön email címét a rendszerbe, így ezekben a röntgencentrumokban az önhöz rendelt betegek adatait elérheti és letöltheti.

A 2D, és 3D felvételeket is elérem a Detview rendszeren keresztül?

A 2D felvételek a felvétel elkészültét követően azonnal letölthetőek a Detview rendszeren keresztül. A 3D felvételeket a röngten elkészülte után exportálhatják úgy, hogy a detview rendszer elérje azokat, így az összes export fajtát le lehet tölteni a Detview rendszeren keresztül. Újabb típusú röngtenek esetén a 3D felvételek exportálás nélkül is letölthetőek DICOM formátumban DICOM megtekintővel és anélkül is.

Csak az új, vagy a régi felvételeket érem el a Detview rendszeren keresztül?

A 2D felvételek esetén az eddig készült összes felvétel azonnal letölthető. A 3D felvételek esetén, csak azok a felvételek érhetőek el, amelyeket exportáltak a Detview rendszerből való eléréshez.

Mi a teendő ha egy röntgencentrumban én mint orvos több néven, emiatt több rendelési hellyel is rendelkezem?

Ebben az esetben a röntgencentrumban be tudják állítani az ön orvos megnevezéseihez az ön külön email címeit, így azokkal külön belépve, ön az adott körzetének betegeihez fog hozzáférni.

Mi a teendő ha röntgen elkészültekor nem tudja a beteg mi az orvos e-mail címe?

Ahol a felvétel készül lehetőség van a beteggel, és az orvossal történő megosztásra is. Ha az orvos a röntgen rendszerben szerepel, akkor a beteget hozzárendelik, így elérheti a beteg felvételét. Ha nem szerepel a rendszerben, akkor közvetlen a beteggel is megoszthatják a röntgen felvételt. Ha a beteg mégis tudja az orvosa e-mail címét, akkor egyben az orvosával is megoszthatják azt.

Mi a teendő ha a beteg is látni szeretné a felvételét?

Ahol a felvétel készül lehetőség van a beteggel, és az orvossal történő azonnali megosztásra is. Ha a beteg orvosa a röngtenkezelő rendszerben szerepel mint orvos, akkor az orvosa a hozzárendelést követően éri majd el, ha nincs, akkor lehetőség van arra, hogy mind a beteggel, mind a beteg orvosával meg legyen osztva a beteg felvétele.

Mi a teendő ha a beteg nem tudja a felvétel elkészültekor, hogy melyik orvoshoz fog menni?

Ahol a felvétel készül lehetőség van a beteggel történő megosztásra. A megosztást követően a beteg be tud lépni a Detview rendszerbe ahol a saját megosztott felvételeit elérheti. A beteg számára lehetőség van továbbosztani a felvételét, aki persze lehet orvos, vagy bárki akinek ő engedélyezi a megtekintést.

MAC számítógépen is meg tudom tekinteni a felvételeimet?

Ha a felvétel egy egyszerű kép, akkor természetesen igen. Ha 3D felvételt Dicom Viewer-el együtt tudja letölteni, akkor az adott röntgen rendszertől függ, hogy működik-e MAC számítógépen is. Ha a felvételt DICOM formátumba tudja letölteni, akkor azt egy MAC számítógépen kompatibilis DICOM formátumot megjeleníteni képes megtekintőbe tudja betölteni.

Okos telefonon vagy Tableten is tudom használni a Detview rendszert?

A rendszer bármilyen böngészőben működik, így a 2D felvételeket telefonon is le lehet tölteni, amit egy „jpg”-t megjeleníteni képes képnézegetővel meg lehet tekinteni. A detview alkalmazás már letölthető a Play áruházból is.

További kérdése van?

Írjon nekünk és munkatársaink rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.