Amazon és MI

Amazon és MI

Az Amazon főnöke nagy lehetőséget lát a mesterséges intelligenciában rejlő ügyfélkiszolgálásban.

Az Amazon első negyedéves eredményei felülmúlták a piaci várakozásokat, elsősorban a felhőszolgáltatások és a hirdetések erős növekedésének köszönhetően. A vállalat nettó nyeresége 10,43 milliárd dollárra emelkedett, ami közel háromszorosa az egy évvel korábbinak, a bevételek pedig 143,31 milliárd dollárt értek el. A sikerben kulcsszerepet játszott a felhőszolgáltatások (AWS) szegmensének növekedése.

Az AWS bevétele 17%-kal 25 milliárd dollárra nőtt, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat. A növekedést a mesterséges intelligenciába és gépi tanulásba beruházó vállalatok felhőalapú számítástechnika iránti növekvő kereslete hajtotta.

A hirdetési üzletág is jól teljesített

A növekedés másik erős hajtóereje a reklámozás volt. A hirdetési bevételek 24%-kal 11,8 milliárd dollárra nőttek, ami az Amazon platformja iránti növekvő hirdetői érdeklődést tükrözi.

Az Amazon második negyedéves előrejelzése azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól. A vállalat 144 és 149 milliárd dollár közötti bevételre számít, míg az elemzők 150,7 milliárd dollárt jósoltak.

A második negyedéves előrejelzéssel kapcsolatos enyhe csalódás ellenére a befektetők pozitívan reagáltak az Amazon eredményeire. A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben közel 2%-ot emelkedtek.

Az Amazon nagy lehetőséget lát a mesterséges intelligenciát használó ügyfélszolgálatban. A vállalat vezérigazgatója, Andy Jassy elmondta, hogy az Amazon befektetni és bővíteni fogja kínálatát ezen a területen.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata