Windows 11 frissítés

Windows 11 frissítés

A Microsoft a Windows 11 „Moment 5” frissítés általános elérhetőségéről számolt be.

A Microsoft a Windows 10 és a Windows 11 saját biztonsági javításai mellett megkezdte a Windows 11 legújabb, úgynevezett „feature drop” frissítésének szállítását is. Eredetileg február végén jelent meg a Windows 11 „Moment 5” néven ismert frissítése. Akkor azonban csak azok a felhasználók számára volt elérhető, akik aktívan részt vettek a kiszállításában – manuálisan, a Windows Update mechanizmuson keresztül ellenőrizték a frissítéseket a készülékükhöz.

A kötelező frissítés részeként

Ettől a héttől kezdve azonban a frissítés teljes mértékben elérhető a Windows 11 kompatibilis verzióinak minden felhasználója számára. A frissítés a Microsoft által tegnap (április 9-én) az úgynevezett áprilisi javítási kedd keretében kiadott opcionális biztonsági javítások részeként válik elérhetővé.

A felhasználóknak tehát lényegében semmit sem kell tenniük, hiszen a KB5036893-as frissítés kötelező, és a Windows 11-et futtató, a 23H2-es és a 22H2-es főfrissítést is telepített eszközökre kerül. Alkalmazása után a Windows 11 build számát 22621.3447-re, illetve 22631.3447-re növeli.

A Microsoft 150 sebezhetőséget foltozott be a Windows PC-kben, elérhetőek a javítások

A „Moment 5” frissítés azonban elvileg csak egy kisebb frissítés. Nagyobb frissítésnek csak akkor tekinthetjük majd, amikor a Windows 11 24H2-es verziójának várható megjelenése még idén, az év második felében esedékes.

A Moment 5 olyan fejlesztéseket hoz, amelyek a Microsoft beépített mesterséges intelligencia asszisztenséhez, a Copilothoz kapcsolódnak, továbbá mesterséges intelligencia funkciókat a Clipchampben és a Photosban, új funkciókat, amelyek egyszerűsítik a rendszer vezérlését, az elemek megosztását vagy az ablakok felpattintását.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata