Gmail szülinap

Gmail szülinap

A Google Gmail már két évtizede létezik. A szolgáltatást 2004. április 1-jén indították el.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a Google fát hordott az erdőbe a szolgáltatásával. Már akkor (2004-ben) is voltak olyan óriási e-mail szolgáltatások a piacon, amelyek „osztott” lábon álltak. Ezeket a Yahoo és a Microsoft ingyenes e-mail szolgáltatásai uralták.


1 GB ingyen
A Google azonban egy váratlan lépéssel állt elő. Egy ideig még a nem fizető ügyfeleknek is szó szerint óriási postaládatérrel kecsegtetett. Míg alapesetben csak néhány megabájt állt rendelkezésünkre, addig a Gmail 1 GB tárhellyel döbbentett meg minket az e-mailek számára.

De ez még nem volt minden. A Google nagyon ügyesen tudta kombinálni a többi szolgáltatását, így átfogó szolgáltatást tudott nyújtani, beleértve a fejlett keresést és az üzenetek szűrését is.

Végül ezek a tények is eldöntötték, hogy a Gmail nem csak helytállt az erős konkurenciával szemben, hanem ténylegesen háttérbe szorította azt.

A riválisokat már nem segítette a megfelelő tárolókapacitás vagy más előnyök.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata