Xiaomi autó

Xiaomi autó

A kínai óriás Xiaomi belép az elektromos autók árháborújába.

Az okostelefonjairól leginkább ismert kínai óriás, a Xiaomi hamarosan belép az elektromos autók piacára. A tervek szerint már március végén megkezdi első, SU7 nevű modelljének szállítását. Mindez a világ legnagyobb autópiacán, Kínában zajló ádáz árháború idején történik majd. Az SU7 hivatalos bemutatóját március 28-ra tervezik, amikor az árát is bejelentik.

A rendelések 29 kínai város 59 Xiaomi üzletében lesznek elérhetőek.

A Xiaomi első elektromos autója élőben

Az akár 800 kilométeres hatótávolságú SU7 elektromos autót a kínai autógyártó BAIC részlege gyártja majd Pekingben. Az éves termelés várhatóan eléri a 200 000 darabot. A Xiaomi 10 milliárd dollárt tervez befektetni az autógyártásba a következő 10 évben.

A Xiaomi ambíciói nagyok. A vállalat alapítója és vezérigazgatója, Lei Jun még decemberben, az SU7 leleplezésekor azt mondta, hogy a cél az, hogy a világ egyik legnagyobb autógyártójává váljanak. Tisztában van azonban azzal, hogy ez egy nehéz út lesz, amely rengeteg kemény munkát igényel.

Gyorsan növekvő piac

Kínában az idei év első két hónapjában 18%-kal nőttek az elektromos autók eladásai az előző évhez képest. A növekedési ütem csak kis mértékben maradt el a tavalyi év egészében elért 21%-os növekedéstől.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata