YouTub színek szerint

YouTub színek szerint

A Google új – bár első pillantásra meglehetősen furcsa – ötlettel állt elő arra vonatkozóan, hogy a videókkal foglalkozó YouTube platformja hogyan ajánlhat több (új) tartalmat a felhasználóknak. A projekt egy olyan szűrési funkciót használ, amely lehetővé teszi a videók megjelenítését a domináns szín alapján.

Mint arról a 9to5google.com beszámolt, ez még csak tesztelés. Nem teljesen világos, hogy mi alapján történik a szűrés, de valószínűleg legalábbis a szóban forgó videók csökkentett előnézete (és talán a videók tartalma).

A felhasználók választhatnak a piros, a zöld és a kék között. A szűrőnek ezután az általunk választott domináns szín szerint kell csoportosítania a videókat.

Van értelme ennek a keresésnek vagy a tartalmak szín szerinti csoportosításának? Nos, ritkán fordul elő, hogy egy videó domináns színe információt adjon a tartalmáról, így a csak „piros” vagy csak „kék” videók megjelenítése meglehetősen véletlenszerű tartalmi keveredéshez vezet.

Ennek azonban talán mégis lehet értelme, például a kizárólag piros színű okostelefonok, autók és hasonlók tesztjeinek keresésekor.

Az sem ismert, hogy a Google milyen széles körben teszteli az új funkciót, és hány felhasználó fér hozzá. A hírek szerint a YouTube külön üzenetben tájékoztatja a kiválasztott embereket az új funkcióról.

Az egyik szín kiválasztásakor a képernyő tetején a szűrősávban megjelenik, és kiemeli a kiválasztott színt, megkülönböztetve azt a többi szűrőtől.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata