Meta AI képei

Meta AI képei

A Meta Platform, a Facebook és az Instagram anyavállalata azt tervezi, hogy a közeljövőben minden olyan, a platformjain közzétett képet megjelöl, amelyet mesterséges intelligencia (AI) segítségével készítettek. A cél az átláthatóság növelése és a felhasználók tájékoztatása e képek eredetéről.

A Meta már jelenleg is címkéket használ a saját AI-eszközei, például a DeepFace és a StyleGAN segítségével létrehozott képek esetében. A jövőben azonban szeretné ezt a funkciót kiterjeszteni, hogy képes legyen más AI-programok, például a Google, az OpenAI, a Microsoft, az Adobe, a Midjourney és a Shutterstock által készített képek felismerésére és címkézésére is.

Ennek érdekében a Meta más technológiai cégekkel együttműködve közös szabványt dolgoz ki az AI képcímkézésre. Az új szabványnak lehetővé kell tennie az AI által generált tartalmak jobb azonosítását és kategorizálását, megkönnyítve ezzel a felhasználók számára azok felismerését.

A mesterséges intelligenciával előállított képek címkézése fontos lépés a félretájékoztatás és az álhírek terjedése elleni küzdelemben. Ez segíteni fogja a felhasználókat abban, hogy kritikusan értékeljék az online látott tartalmakat, és ellenőrizzék azok hitelességét.

A félretájékoztatás elleni küzdelem mellett a mesterséges intelligenciával történő képcímkézésnek más potenciális előnyei is vannak. Például segíthet a művészeknek és alkotóknak megvédeni szellemi tulajdonukat, és eszközként szolgálhat a nyilvánosság tájékoztatására az AI-technológia működéséről.

A Meta az elkövetkező hónapokban tervezi bevezetni a mesterséges intelligenciával történő képcímkézést. A lépés várhatóan jelentős hatással lesz az online környezetre, és nagyobb átláthatósághoz és felhasználói tudatossághoz vezet.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata