Új gomb

Új gomb

Új gomb jelenik meg hamarosan a Microsoftnál. Talán nem is olyan meglepő, hogy milyen funkciót fog képviselni a gomb.

Idén szeptemberben lesz 30 éve, hogy a Microsoft hozzáadta a Windows gombot az ergonomikus Natural Keyboardhoz.

Ennek csak néhány hónappal később, a Windows 95 megjelenésekor lett értelme, amikor megnyitotta a Start menüt, és új billentyűparancsokat használt, de íratlan szabvány lett, amelyet más gyártók is követtek.

Majd maga a Microsoft is megpróbálta a jobb oldali Windows billentyűt az Office billentyűvel helyettesíteni néhány újabb billentyűzeten. Az ilyen változtatást azonban az olyan cégek, mint a Logitech és társai figyelmen kívül hagyták. És vélhetően Redmondban már nem is számítanak ilyen változatra, hiszen a Copilot billentyű veszi át a helyét. Ez a mesterséges intelligencia asszisztens meghívására szolgál majd.

A vállalat azt is bejelentette, hogy partnerei a CES 2024-en új Windows 11-es laptopokat fognak bemutatni, amelyek már tartalmazni fogják a Copilot gombot a billentyűzeten. Ilyen billentyűzet kerül a jövőbeni Surface eszközökre is.

A Microsoft szerint a gombhoz online fiók szükséges, és a Copilot nélküli régiókban is megnyitja a keresőt. Utóbbi általában a Win+S billentyűparanccsal nyílik meg. Azt azonban még nem tudni, hogy ez átkonfigurálható-e közvetlenül a rendszerben.

Az sem világos, hogy a gomb csak a Copilotot nyitja-e meg, vagy az új billentyűparancsok valamelyikét is használni fogja.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a „Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,
DetCom csapata