Dulingó funkciók

Dulingó funkciók

A népszerű idegennyelv-tanuló alkalmazás, a Duolingo hamarosan jelentősen bővíti tartalmi kínálatát. A gyártó akár három tanulási kurzust is szeretne integrálni egy alkalmazásba. Így a nyelvek mellett két további tanulási modul – matematika és zene – bevezetését tervezi. A témával a TechCrunch weboldal foglalkozott.

A frissített alkalmazás rövid leckéket és interaktív feladatokat is tartalmaz majd. Bár az új zenei termék teljes részleteit nem ismerjük, a cég szerint a felhasználók gyakorlatias tevékenységeken keresztül tanulnak majd. Összesen állítólag több száz lecke és több mint 200 szórakoztató és ismert dallam lesz.

Az amerikai vállalat jelezte, hogy a zenei területre való áttérés mellett döntött, amit az USA-ban a eneoktatás iránti igény befolyásolt. Rámutatott arra, hogy több mint 3,6 millió diák nem fér hozzá a zeneoktatáshoz, a magánórák pedig óránként akár 400 dollárba is kerülhetnek, ami átszámítva körülbelül 373 euró. Összehasonlításképpen Magyarországon egy zongora magánóra ára 5 és 15 ezer forint között mozog.

Ami a matematikát illeti, a cég még tavaly októberben indított erre a témára összpontosító kurzusokat. Ez volt az első olyan bővítés, amely nem nyelvtanfolyamokat tartalmazott. Most pedig még tovább akarja fejleszteni.

A Duolingo egy ideje már dolgozik azon, hogy a tanítási modelljét más tantárgyakra is alkalmazza. Minden újdonságot és további részleteket a termékről az október 11-i Duocon konferencián tudhatunk meg.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a „Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.


Tisztelettel,
DetCom csapata