Baidu szárnyalása

Baidu szárnyalása

A kínai internetes óriáscég, a Baidu a vártnál nagyobb bevételnövekedésről számolt be 2023 második negyedévére vonatkozóan. Ezt a Covid-19 betegség világjárványhoz kapcsolódó korlátozások enyhülését követő digitális reklámköltés eredményezte. A TASR a Reuters, és a Bloomberg jelentései alapján számol be erről.

A kínai Google-nek is becézett vállalat bevételei 15%-kal 34,06 milliárd jüanra (4,29 milliárd euró) emelkedtek a 2023. június végéig tartó három hónapban, míg az elemzők 33,28 milliárd CNY bevételt prognosztizáltak.

A Baidu nettó nyeresége 43%-kal 5,2 milliárd CNY-ra nőtt a vizsgált időszakban. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 22,55 CNY-ra emelkedett az egy évvel korábbi 15,79 CNY/részvényről.

A Baidu, az Alibaba Grouphoz és a Tencent Holdingshoz hasonlóan, a világjárvány okozta blokkok megszűnése után a reklám- és fogyasztói költések fellendülését tapasztalta. Mindez annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban egyre nagyobb zavarok sújtották a világ második legnagyobb gazdaságát – a makacsul magas munkanélküliségtől az ingatlanválságig.

A befektetők eközben a Baidu mesterséges intelligencia (AI) törekvéseire összpontosítanak, miután a kínai vállalat márciusban bemutatta a ChatGPT Ernie nevű riválisát.

Júniusban a vállalat szerint az Ernie több szempontból is felülmúlta a ChatGPT-t. De még a Tencent is azt mondta a múlt héten, hogy saját modellje már most is az egyik legjobb Kínában, míg az Alibaba a ChatGPT-hez hasonló AI-t integrálja saját alkalmazásaiba.

A Baidu több éves beruházás, kutatás és fejlesztés után reméli, hogy alkalmazása az egyik legkívánatosabbá válik a hazai piacon, és visszacsábítja a felhasználókat az olyan platformokról, mint a Tencent WeChatje.

A pekingi székhelyű Baidu az elmúlt években azért küzdött,hogy a kereső- és marketingcégből a technológiák, például a mesterséges intelligencia és az autonóm vezetés szolgáltatójává váljon. A blokkok alatt a felhőalapú számítástechnikai részleg vált a növekedés motorjává.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén. Tisztelettel, DetCom csapata