Hashtag születésnap

Hashtag születésnap

A ma már hírhedt hashtag, amelyet gyakorlatilag minden közösségi hálózaton használnak, nemrég ünnepelte 16 éves fennállását.

A posztok címkézésének és csoportosításának koncepciója a Twitteren született, és ma már számos közösségi hálózat használja.

A kapcsolódó témák vagy bejegyzések megjelölésének és kategorizálásának ötlete először a Twitter közösségi hálózaton jelent meg, és először a Google és az Uber egykori alkalmazottja, Chris Messina használta.

Mit gondolsz a # (font) használatáról a csoportok esetében. Mint például a #barcamp [msg]?

A legelső, a fenti módon használt hashtag 2007. augusztus 23-ról származik, és Messina ezzel javasolta az üzenetek csoportosítására való használatát.

A hashtag kihasználta a nagy érdeklődést, és ettől kezdve gyorsan terjedni kezdett, de nem csak a Twitternél  (ma már X). Ma már más közösségi hálók, például a Facebook, az Instagram és mások is használják.

A Twitteren a hashtaget naponta nagyjából 125 milliószor használják. A leggyakrabban használt hashtag 2007-ben a #noticias volt, ami spanyolul híreket jelent. Abban az évben körülbelül 9000-szer használták.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata