Twitter már X

Twitter már X

Elon Musk hétfőn hivatalosan is bejelentette a Twitter átalakítását X-szé, valamint a közösségi platform arculatának teljes megváltoztatását. A felhasználók már láthatják is a változást.

A twitter tulajdonosa már korábban bejelentette, hogy nevet cserél a Twitter, hétfőn este pedig már hivatalosan is megváltozott a platform arculata. Ennek szemléltetésére egy óriási X-et vetítettek ki a Twitter San Franciscó-i székházára.

A céget tavaly ősszel 44 milliárd dollárért megvásárló vállalkozó hétfőn hajnalban közzétett bejegyzésében azt írta, hogy búcsút mond a Twitter márkanévnek, és fokozatosan „megszabadul” minden madártól, amely utal a mikroblog-szolgáltatás eddigi logójára.

Musk a hétvégén árulta el tervét, hogy az eddigi világoskék színvilágot fekete-fehér színűvé alakítják.

Arra a kérdésre, hogy az eddigi tweeteknek nevezett bejegyzéseket a jövőben, hogy hívják Musk csak annyit reagált:

„NYUGODTAN NEVEZZÉK X-NEK”.

Az eddig Twitter néven működő közösségi hálózat anyavállalatának nevét és cégformáját a tulajdonos már korábban Twitter Inc.-ről X Corp.-re változtatta.

A sajtóbeszámolók megjegyzik, hogy Elon Musk több vállalatának nevében is megjelenik az X, így űrhajózási és űrkutatási cégének, a Space Exploration Technologies Corp.-nek a közhasználatban lévő neve SpaceX.

Linda Yaccarino, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a Twitter név- és arculatváltásáról annyit írt vasárnap, hogy „az X a korlátlan interaktivitás jövőjét jelenti”.

A módosítások elsődleges célja, hogy a komoly veszteséggel működő közösségimédia-óriást nyereséges vállalkozássá alakítsák át – írja az MTI.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata