A mobiltelefonok piaca

A mobiltelefonok piaca

A mobiltelefonok eladásai már több mint két éve csökkennek, és ez természetesen az iPhone-okra is igaz. Ennek ellenére az Apple úgy döntött, hogy idén ugyanannyi okostelefont gyárt, mint egy évvel korábban. A vállalat képviselői úgy vélik, hogy a keresletet a hamarosan megjelenő iPhone 15 fogja fellendíteni.

A Counterpoint Research elemzőcég adatai szerint az idei második negyedévben nyolc százalékkal csökkentek a mobiltelefonok eladásai világszerte, ami már a nyolcadik egymást követő negyedév, amikor az eladások csökkentek.

Az Apple eladásai azonban csak két százalékkal csökkentek a második negyedévben, így piaci részesedése 17 százalékra nőtt az egy évvel ezelőtti 13 százalékról. A piacvezető a Samsung 22 százalékos részesedéssel, így a második helyen az Apple áll. A harmadik a Xiaomi 12 százalékkal.

A csökkenő kereslet ellenére azonban az Apple a Bloomberg forrásai szerint arra kérte beszállítóit, hogy idén is hasonló gyártási mennyiséggel számoljanak, mint tavaly. Az amerikai vállalat 85 millió iPhone 15-öt akar majd legyártani.

Az Apple tehát azt tervezi, hogy a jelenlegi világgazdasági zavarok és a piac várható visszaesése ellenére is szinten tartja a termelést. Az elemzők ugyanis azt jósolják, hogy a piac tovább fog csökkenni.

Az Apple azonban még hivatalosan meg sem erősítette az iPhone 15 érkezését, az Apple okostelefonok új generációjának bemutatása az ősz folyamán várható. Tavaly az Apple négy iPhone 14-et mutatott be.

Az iPhone 15-ről még nem sokat tudni, bár a különböző spekulációk már most elkezdtek burjánzani a hálózatokon. A 15-ösök várhatóan USB-C csatlakozóval érkeznek majd. Az Apple így próbál majd megfelelni annak az uniós szabályozásnak, amely szerint 2024-től minden új okostelefonon kizárólag ezt az interfészt kell használni.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata