Threads alkalmazás

Threads alkalmazás

A Twitter perrel fenyegeti a Metát, amiért elindított egy új alkalmazást, a Threads-t, amely a Twitterhez hasonló elven működik. Elon Musk ügyvédei azt állítják, hogy a Meta a Twittertől kirúgott embereket alkalmazta, és ezzel megsértette üzleti titkait és szellemi tulajdonát. Erről pénteken számolt be a Guardian

A Meta alapítójának, Mark Zuckerbergnek címzett levélben a Twitter ügyvédei annak a gyanújuknak adtak hangot, hogy a Meta „szisztematikusan, tudatosan és jogellenesen megsérti a Twitter üzleti titkait és egyéb szellemi tulajdonát”.

„Követeljük, hogy a Meta azonnal hagyjon fel a Twitter üzleti titkainak vagy más szigorúan titkos információknak a felhasználásával” – áll a levélben.

A milliárdos Elon Musk tavaly októberben lett a Twitter tulajdonosa, és a közösségi hálózat azóta többször is bajba került. Musk az alkalmazottak több mint 80 százalékát elbocsátotta, köztük úgynevezett tartalommoderátorokat, akik a gyűlöletbeszédet távolították el.

A Twitter szerint a Meta felvette volt alkalmazottait. Az ügyvédek szerint a Meta tudatosan utasította ezeket az alkalmazottakat egy Twitter-szerű platform kifejlesztésére, amivel megsértette az amerikai „állami és szövetségi törvényeket, valamint a volt alkalmazottaknak a Twitterrel szemben fennálló kötelezettségeit”.

„A versenyképesség rendben van, de a csalás már nem” – írta Musk egy csütörtöki Twitter-bejegyzésben.

A Meta kommunikációs igazgatója, Andy Stone elmondta, hogy a Threads-t fejlesztő csapatban egyetlen egy volt Twitter-alkalmazott sincs. Ezért egyelőre nem világos, hogy Musk platformja milyen bizonyítékokra alapozza állításait.

A Threads alkalmazás csütörtökön egyik napról a másikra indult el, és az első hét órában tízmillió felhasználó regisztrált rá. Egyes médiumoknak (The Washington Post és The Economist) és hírességeknek, köztük Jennifer Lopez és Shakira énekesnőknek és Hugh Jackman színésznek már aktív fiókja van az alkalmazáson.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata