Artifact új funkciója

Artifact új funkciója

Hasznos, időspóroló funkcióval bővült az Artifact, amit az Instagram képmegosztó alapítói hívtak életre nemrég. A mesterséges intelligencia ráadásul különböző stílusokban tudja összefoglalni a cikkeket, bár nem tévedhetetlen.

Az Instagram alapítói, Kevin Systrom és Mike Krieger új alkalmazással tértek vissza Artifact néven.
Ez egy kimondottan hírfogyasztásra fókuszáló közösségi platform, ami a híreket több forrásból húzza be, a nagy lapoktól a kisebb blogokig.

Az alkalmazás a kezdeti, meghívós tesztidőszak után február végén már mindenki előtt megnyílt, és
most egy új, mesterséges intelligencia-funkcióval is bővült – vette észre a Neowin.

Az Artifact legújabb, iOS-re és Androidra egyaránt kiadott frissítése ugyanis egy MI-alapú összegző-eszközt kapott, aminek az a feladata, hogy az adott cikkeket néhány lényegi pontra foglalja össze a felhasználónak.

Az eszköz használatához a cikkek tetején lévő „Aa” gombot kell megnyomni, majd az Összegzés (Summarize) opciót kell kiválasztani. Ezt követően a cikk felett megjelenik annak a rövid összegzése.

Az Artifact szerint ezzel meg lehet megérteni egy cikk lényegibb állításait az egész elolvasása nélkül – fontos azonban, hogy egy ilyen összegzés nem váltja ki a normál olvasást, erre a platform is felhívja a figyelmet. Időről időre ugyanis az MI is hibázik, így mielőtt bármi következtetést levonnánk az összegzésből, tanácsos lehet az eredeti szövegben is ellenőrizni, tényleg úgy van-e.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata