Új WhatsApp funkciók

Új WhatsApp funkciók

A WhatsApp előzetes verziója alapján hamarosan lehetőség lesz egyes beszélgetések lezárására, melyekhez utána már csak azonosítást követően lehet majd hozzáférni.

Az elmúlt időszakban több újdonság is érkezett a WhatsAppba, többek között lehetővé vált az ismerősökkel közös csoportok keresése, de a csoportadminisztrátorok munkája is könnyebbé vált.

A biztonságot előtérbe helyező, titkosított platform legújabb ötlete, amit a Webetainfo észrevette, a már dolgoznak azon, hogy az egyes beszélgetéseket is le lehessen zárni, amivel az lehet a cél, hogy a legbizalmasabb chatekhez csak valamilyen azonosítást követően lehessen hozzáférni – arc- vagy ujjlenyomat-leolvasással, illetve jelkóddal.

Ez az illetéktelen kezekbe kerülő készülékek esetében jelenthet egy extra védelmi réteget, ha a mobilt valahogyan sikerül feloldaniuk, a beszélgetést akkor sem lehet elolvasni. A lezárt beszélgetések külön felületet is kapnak, nem a többi között jelennek majd meg. Az újdonság arra is figyel majd, hogy az ilyen beszélgetésekben lévő médiafájlok ne kerülhessenek ki onnan: nem lehet automatikusan letölteni őket, mint a normál chatek esetében.

Az újdonság fejlesztés alatt áll, még nem tud, hogy mikor érkezhet meg a stabil, végleges változatba.

A WhatsApp 2022 decemberében mutatott be egy másik biztonságot érintó funkciót, amivel egyszeri megtekintést követően eltűnnek, de a fotók és videók esetében is lehet élni ezzel a lehetőséggel.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata