Nearby Share fájlmegosztás

Nearby Share fájlmegosztás

Nearby Shar képében megérkezik az Android válasza az Apple-féle AirDropra, amivel néhány mozdulattal lehet fájlokat küldeni és fogadni windows operációs rendszerrel. A Nearby Share funkció is a Bluetooth és a wifi kombinációját használja a fájlmozgatáshoz.

Az Apple eszközeit gyakran támadják a zártságuk miatt – például nem lehet egy iPhone-ról úgy fájlt küldeni Bluetoothon keresztül, mint az androidos eszközök között. Pedig az iPhone-ok is rendelkeznek egy igen fejlett és kényelmes kép- és videóküldési rendszerrel, az AirDroppal.

Ezzel a közeli Apple-eszközökre – legyen az iPhone, Mac vagy iPad – lehet médiafájlokat továbbítani pillanatok alatt, kényelmesen.

Most úgy tűnik, hamarosan az Android- és Windows-felhasználók is élhetnek egy hasonló funkcióval, miután a Google bejelentette, hogy a Nearby Share nevű szolgáltatásuk béta-verziója már letölthető a Windows számítógépekre bizonyos országokban.

A használatához Windows 10-et vagy 11-et futtató számítógépre, valamint legalább 6-os verziószámú Androidot futtató készülékre lesz szükség – az ARM-alapú számítógépekkel nem használható.

A Gizmodo ki is próbálta a programot, amit pillanatok alatt sikerült telepíteni a PC-re. Ez aztán rögtön felismerte a közelben lévő eszközöket, sikerült fájlokat küldeni vele Samsung és Google Pixel mobilokra is gond nélkül. A lényeg, hogy az eszközöknek 4,8 méteren belül kell lenniük.

A Nearby Share – hasonlóan az AirDrophoz – a Bluetooth és a wifi kombinációját használja a fájlmozgatáshoz. Ha nem látja a PC a mobilt, érdemes lehet a láthatósággal kapcsolatos beállításokat átnézni – és engedélyezni – a mobilon, de a számítógépet is láthatóvá kell tenni.

Az újdonsággal sokkal könnyebb lesz fájlokat mozgatni PC és mobil között, így nem kell minden egyes alkalommal kábeleket keresni azért, hogy néhány fotót átmozgassunk egyik eszközről a másikra. Egyelőre Magyarországról még nem elérhető a windowsos program, azonban hamarosan hazánkba is megérkezhet.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata