Edge böngésző új funkció

Edge böngésző új funkció

Rendkívül zavaróak tudnak lenni az időnként, a legváratlanabb pillanatban elinduló videók böngészés során – a Microsoft-féle Edge-ben hamarosan néhány szüntethetjük meg ezt a problémát.

Az automatikusan elinduló videók és különféle médiafájlok sok bosszúságot okozhatnak a böngészés . Akkor is zavaró lehet, ha az adatkeretünk véges, és nem akarjuk, hogy minden szembejövő videó azonnal elinduljon.

A Microsoft böngészője, az Edge most úgy tűnik, felveszi a kesztyűt ezekkel, ugyanis a techóriás bejelentése szerint a böngészőben elérhető lesz egy olyan opció, ami teljesen, kivétel nélkül letiltja az automatikusan elinduló médiafájlokat.

Az Edge régi felhasználóinak joggal ismerős, ugyanis a Microsoft böngészője egyszer már tartalmazta ezt a lehetőséget a Neowin szerint, majd a három opcióból éppen az tűnt el, amelyik minden médiafájl elindulását egyaránt letiltja. A másik két lehetőség az „engedélyezés” és a „korlátozás”. Utóbbi attól teszi függővé a tartalom lejátszását, hogy „hogyan kereste fel a lapot” a felhasználó, és hogy „végzett-e már műveleteket médiafájlokkal a múltban”.

A hasznos lehetőség egyelőre csak az előzetes Edge-verzióban érhető el, és a Beállításokban a bal felső sarokban lévő menüt megnyitva, ott a „Sütik és webhely engedélyek” opciót választva ki kell keresni a „Média automatikus lejátszása” lehetőséget. Erre kattintva már lehetőség nyílik a teljes tiltásra vagy a személyre szabásra.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata