Szünetmentes áramforrások

Szünetmentes áramforrások

Miért fontosak a szünetmentes áramforrások? Ha fontos munkát végzünk otthonunkban vagy munkahelyünkön, legkevésbé arra vágyunk, hogy jöjjön egy áramszünet vagy egy hosszabb ideig tartó feszültségingadozás, mert ezeknek köszönhetően károsodhatnak elektromos berendezéseink és adatainkat teljes egészében vagy részben elveszthetjük. Ennek elkerülésére szolgálnak a szünetmentes áramforrások.

Szünetmentes tápegység

A szünetmentes tápegység egy olyan elektromos eszköz, amely akkumulátorában elektromos energiát tárol. Szükség esetén innen biztosít villamos energiát háztartási berendezéseinknek. Miért is hasznos? Leginkább az asztali számítógéppel dolgozók járhattak már úgy, hogy munkájuk elveszett egy-egy áramszünet, esetleg feszültségingadozás következtében. Ha nem mentünk gyakran, akkor a magunk kárán tanuljuk meg annak fontosságát. De a mentések ellenére előfordul, hogy olyan sokszor van megállásra kényszerítve az eszközünk (nem megfelelő módon van lekapcsolva), hogy károsodhat a szoftver, a memória, vagy maga a számítógép károsodik, akár végérvényesen elromolhat.

Tehát az „extra időt” biztosítja nekünk a szünetmentes tápegység, annyi energiát ad a hozzá csatlakoztatott fogyasztónak, hogy van lehetőségünk menteni és szabályosan lekapcsolni például a számítógépünket.

Milyen típusú szünetmentes tápegységeket használhatunk?

Több, különböző teljesítményű szünetmentes tápegység létezik a piacon. Amikor vásárolni szeretnénk, el kell döntenünk, hogy mekkora legyen a kimeneti teljesítményük, hány eszközt akarunk róla ideiglenesen üzemeltetni.

A legelterjedtebb megoldásokat a Legrand és az APC biztosítja. Az álltalunk üzemeltett rendszereknél is ezen két gyártó termékeit használjuk.

Ha a téma felkeltette az érdeklődését szívesen állnak a kollégáink a rendelkezésére és segítenek a hálózati eszközeit biztonságosabbá és stabilabbá tenni.

Ha a téma felkeltette az érdeklődését vagy további kérdésük lenne a témával kapcsolatban keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata