Szerver, vagy asztali PC ?

Szerver, vagy asztali PC ?

Többen feltették már nekünk azt a kérdést, miért kell megvenni a központi infrastruktúrához a drágább szerver-t egy asztali PC helyett.

Ennek több oka is van. Elsőként ide sorolhatjuk, hogy a szerverek Xeon processzorral vannak szerelve, amik:

  • alkalmasak a nehezebb, intenzívebb terhelések napi kezelésére.
  • bizonyos alkalmazások gyorsabban futnak
  • észleli és kijavítja a leggyakoribb adatsérüléseket, mielőtt azok bekövetkeznének, kiküszöbölve sok rendszerösszeomlás okát, és stabilabb általános teljesítményt nyújt

Mindezek mellett a szerverek hardverei arra lettek tervezve, hogy hosszú éveken át napi 24 órában üzemeljenek, így strapabíróbbak is.

De a legfontosabb szempont a monitorozhatósága, mind szerver, mind RAID vezérlő esetében is, ami előre jelzi a merevlemez hibáit. Ennek köszönhetően nem akkor hárítjuk el a hibát, ha már összeomlott a rendszer, hanem próbáljuk azt megelőzni.

A szerverek lehetővé teszik a virtuális környezet futtatását is, így lehetővé válik egy éjjel nappal, akár otthonról is elérhető, kezelhető rendszer.

A mentések is ütemezetten tudnak esténként futni, és akár teljes szerver mentéseket (klónokat) tudunk készíteni, így egy meghibásodás esetén nem kell a nulláról telepíteni a Windows vagy Linux szervereket, hanem vissza tudunk állni egy előző állapotra.

Szerver konfigurációinkat mindig egyedi igények alapján állítjuk össze.

Ha segítségre van szüksége, vagy csak információt szeretne a lehetőségekről keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén Kapcsolat.

Tisztelettel,

DetCom csapata