Temu korlátozása?

Temu korlátozása?

A Temu, a Shein vagy az AliExpress nagyon népszerű e-kereskedelmi platformok, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy elektronikai vagy különböző más termékeket vásároljanak gyakran rendkívül alacsony áron. Ez azonban hamarosan megváltozhat, ugyanis a Financial Times szerint az Európai Bizottság új vámok bevezetését tervezi a kínai platformokon keresztül vásárolt árukra. Mint azt könnyen kitalálhatja, ez jelentősen megnöveli a vásárlások költségeit.

A brit Financial Times forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy az Európai Bizottság júliusban irányelvjavaslatot kíván előterjeszteni, amely lehetővé teszi a jelenlegi 150 eurós küszöb eltörlését, amely alatt a különböző árukat vámfizetés nélkül lehet megvásárolni.


Ez potenciálisan sokakat fog érinteni, akik eddig gyakran nagyon olcsó termékeket vásároltak a Temun, a Shein vagy az AliExpressen.

Az Európai Bizottság adatai szerint 2023-ban egész évben 2,3 milliárd olyan terméket hoztak be az EU-ba, amelyre nem kellett vámot fizetni, éppen azért, mert 150 eurónál kevesebb volt. Ez egy év alatt kétszeres növekedés, ami azt jelenti, hogy a kínai vásárlási platformok egyre népszerűbbek.

A vám nem az egyetlen uniós elképzelés – a Finacial Times forrása szerint az Európai Bizottság kötelezővé akarja tenni az olyan platformok számára, mint a Temu, a Shein vagy az AliExpress, hogy regisztráltassák magukat az Európai Unióban, ami a tranzakció összegétől függetlenül az áfa megfizetésére kényszerítene.

Bármelyik lehetőség mellett is dönt az Európai Bizottság, az új szabályok végrehajtása nem lesz egyszerű. A 150 eurós határ eltörlése többletmunkát jelentene a vámtisztviselők és maguk a vámhivatalok számára.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,
DetCom csapata