Instagram védelem

Instagram védelem

Az Instagram megpróbál fellépni a fiatalok zaklatása ellen a platformján. Néhány nappal ezelőtt bevezetett egy speciális, tizenéveseknek szóló funkciót a Limits eszközén belül. Ennek köszönhetően a felhasználók korlátozhatják a másokkal való interakciókat. A témáról a TechCrunch portál számol be. Az új funkció bekapcsolását követően a tinik kizárólag a „közeli barátaik” közé tartozó személyek kommentjeit, üzeneteit, a történetekre adott válaszokat és említéseket láthatják majd. A más fiókokból érkező interakciók elnémulnak.

A Limit funkciót eredetileg még 2021-ben hozták létre, miután több angol focistát is zaklattak az Euro 2020 döntőjének Olaszország elleni vereségét követően. Bár eddig bárki használhatta az eszközt, az másképp működött. Eddig csak a követett emberekkel való interakciók korlátozását tette lehetővé.

Ezzel szemben az új funkció a közeli barátokra korlátozná a kommunikációt. Ugyanakkor más fiókok is képesek lesznek interakcióba lépni veled, de ez nem fog megjelenni a hírfolyamodban. Ez a zaklatás és a zaklatás megelőzését hivatott szolgálni.

Másik újítás a korlátozás funkció

A Korlátozás funkció, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos fiókokkal való interakciókat korlátozni lehessen anélkül, hogy blokkolnánk őket, szintén változáson megy keresztül. Az új funkció az, hogy bizonyos fiókokat megtilthatsz attól, hogy hozzászóljanak a posztjaidhoz, nem fognak tudni megjelölni vagy megemlíteni téged.

Emellett az év elején a Meta új korlátozásokat fogadott el, amelyek megakadályozzák, hogy 18 év felettiek üzeneteket küldjenek olyan tizenéveseknek, akik nem követik őket. Áprilisban a vállalat olyan funkciót vezetett be, amely elmossa a kiskorúaknak küldött Instagram-üzenetekben szereplő meztelen fotókat.

Mindezek a lépések számos ifjúságbiztonsági ellentmondást követően történtek, amelyekkel a vállalatnak az elmúlt években szembe kellett néznie.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata