Fizetős lesz az X?

Fizetős lesz az X?

Állítólag nem közvetlenül a profitról van szó, hanem valamiféle „megelőzésről”.

Elon Musk azt szeretné, ha az X nevű online platformjának új felhasználói az első hónapokban pénzt fizetnének azért, hogy posztokat tehessenek közzé a korábban Twitter néven ismert szolgáltatáson. Állítólag ez az egyetlen hatékony módja az automatizált botfiókok tevékenységének megfékezésének. Ez egy „apró összeg” – írta Musk az X hálózatán, de az összeg pontos megjelölése nélkül. Hozzátette, hogy három hónap után az X-en az új felhasználók ingyen posztolhatnak.

Mielőtt 2022 októberében átvette a Twittert, Musk többször is elítélte, hogy túl sok az automatizált bot-profil a szolgáltatáson. Megfogadta, hogy kézben tartja a problémát. A jelenlegi mesterséges intelligencia (AI) programok könnyedén át tudnak menni a botfiókok felismerésére szolgáló szabványos teszteken, panaszkodott most Musk.

Az intézkedést már tesztelik

A Company X már ősz óta teszteli legújabb ellenintézkedését. Kezdetben Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken a szolgáltatás új felhasználói mindössze évi egy dolláros díj ellenében posztolhattak és idézhettek vagy továbbíthatták mások bejegyzéseit.

Az X szolgáltatást csak passzívan, ingyenesen használhatták. Vagyis arra, hogy posztokat olvassanak, videókat nézzenek vagy kövessenek más felhasználókat.

Musk felvásárlása és X-re való átnevezése óta a szolgáltatás csökkenő eladásokkal küzd. Többször elmondta, hogy a reklámbevételek, amelyekből a Twitter szinte kizárólagosan pénzt keres, körülbelül a felére csökkentek.

Sok vállalat, attól tartva, hogy márkája számára negatív környezetet teremt Musk platformján, visszafogta az X hirdetéseket, vagy teljesen lemondott róluk.

Ha érdekesnek találta a cikkünket és további részletekre kíváncsi keresse a DetCom szakértőit a “Kapcsolat” linkre kattintva, vagy az elérhetőségeink bármelyikén.

Tisztelettel,

DetCom csapata